pondelok 18. februára 2013

Ako založiť záhradu

Po dokončení stavby je najvyšší čas pustiť sa do záhrady či predzáhradky . Máte dve možnosti . Buď si prizvete na pomoc odborníkov - záhradných architektov , dizajnerov a skúsených záhradníkov alebo ak ste zručný a máte dostatočné veľkú fantáziu dokážete si všetko zrealizovať sami . Tak ako vo všetko každá možnosť má svojé výhody aj nevýhody .
Rady odborníka Ak sa rozhodnete pre možnosť pomoc - odborníka počítajte s vyššou vstupnou investíciou [návrh, obhliadka, projekt, realizácia]    Odborník Vám dokonale posúdi stav pozemku , skutočnosť či ponechať , alebo zlikvidovať pôvodné dreviny , navrhnú stavebné úpravy a stavby - altány , záhradne domčeky, hojdacie siete popripáde automaticku závlahu , odporúčia vhodné sadovnícke prvky - rastliny a ich kultivary s prihliadnutím na charakteristiky daného pozemku a lokality . Ak by ste to vyskúšali svojpomocne , zrejme sa nad tým budete zamýšlať hodiny a optimálne riešenie nemusíte nájsť . Samozrejme nie každá firma je odborník ako sa zdá . Mnohým chýba vyšší stupeň kreativity. Preto je dobré sa spolahnúť napríklad na dobré referencie .  Nevyhnutné je oboznámiť odborníka hneď pri jeho prvej návšteve s vašimi predstavami a požiadavkami . Ná základe toho
 pripravý projekt či 3 D vizualizáciu . Potom príde na rad približný finančný rozpočet vybranej alternatívy a po jeho odsúhlasení sa môže zašať s prácou .  Obvykle ešte aj po realizácii diela poskytuje záhradnicka firma istý čas danej záhrade servis . Obĺúbene je zakladať záhrady na klúč , aj keď ide o najdrahší variant . Dalšou , lacnejšou možnosťou je , že si necháte poradiť od odborníka a všetko si zrealizujete svojpomocne , popripade si možte prizvať odborníka na niektoré špecifické práce . V neposlednom rade , nesmiete zabudnúť na záhradný nábytok ktorý je záverečnou fázou na vyšperkovanie vašej novéj záhrady .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára